Over Linet

pasfoto linet xtra kleinVallen en opstaan? Einde en nieuw begin? Ik help je hierbij graag. Als geen ander weet ik wat het betekent om een ondernemende vrouw te zijn.

Opgegroeid in een ondernemersgezin met 7 kinderen, waar mijn vader een garagebedrijf met verkoop auto’s had en mijn moeder een goed draaiend restaurant. De slogan van mijn moeder was altijd: “zorg dat je nooit van iemand afhankelijk wordt en ga voor je eigen geluk”.

Ook zag ik dat succes een einde kan hebben; mijn ouders verloren niet alleen al hun bezittingen in de oorlog, maar ook 1 zoon van hun tweeling en werd mijn vader terminaal ziek. Omdat ik van na de oorlog was groeide ik dus vooral op met een beeld van ziekte en herstel van alles wat verloren was.

Dat ik dus, in tegenstelling van het ondernemerschap, later verpleegkundige werd, was dus eigenlijk een logisch vervolg. Als kind zei ik al tegen mijn vader als hij pijn had: “denk aan iets anders pap” En van de 18 jaar werken als verpleegkundige vond ik de Verloskamers, waar ik meer dan 5000 babies op de wereld hielp, wel mijn mooiste tijd.
Nieuw leven, mensen blij maken, lagen hieraan ten grondslag.

Naast “nieuw leven” op de Verloskamers , kreeg ik ook te maken met dood van dierbaren om me heen. Naast mijn werk als verpleegkundige, ging ik daarom parttime studeren aan de School voor Filosofie en Theologische Universiteit in Amsterdam.
Ik wilde me verdiepen in het feit
waarom sommige mensen zoveel leed te verduren kregen en bezweken, en anderen hierbij hun innerlijke rust konden bewaren en nieuwe zingeving vonden.

De Bevrijdingstheologie met haar kritische kijk op de samenleving (vooral in Latijns Amerika) boeide me niet alleen mateloos, maar raakte me ook diep. Hier wilde ik in Nederland iets mee gaan doen.

Mijn praktische instelling kwam me hierbij van pas. Eind jaren 90 richtte ik, samen met collega’s “sollicitatieclubs” op, om werklozen weer deel te laten nemen in de maatschappij. Mijn afstudeerscriptie van mijn 4 jarige HBO opleiding Organisatiekunde en -ontwikkeling ging daar dus over. Een paar jaar later,
toen de clubs goed draaiden, startte ik mijn bedrijf LIWA Loopbaanbegeleiding.

Schreef en gaf twee cursusboeken uit: Succesvol Solliciteren en Motivatie tot Solliciteren.
Duizenden mensen heb ik aan banen geholpen van hoog tot laag opgeleid.

De rode draad was echter altijd: ‘nieuw leven’ en ‘mensen blij maken’.
Mensen laten leven vanuit ‘wie ze in werkelijkheid zijn’ en hen het leven laten leiden dat bij ze past.

In 2013 verhuisde ik naar Amersfoort en ging die zomer o.a als vrijwilliger op de rondvaartboten werken. Als schipper/verteller haalde ik een vaarbewijs en volgde een opleiding over de historie en cultuur van de stad. In 2015 vervoerden mijn collega’s en ik bijna 56.000 passagiers tijdens de zomermaanden. Geweldig…!

Hoewel het heel iets anders was, werkte ik weer en nog steeds met mijn basis kernkwaliteit: mensen blij maken. En natuurlijk bleven de coaching- en trainingsvragen komen.

Hoe ik voor de zoveelste keer in de bewegingen van het leven mee kon gaan, en waardoor, lees je in mijn gratis e-book “PrachtigKrachtigZijn” in 7 stappen, Vraag het aan door hier te klikken

Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt maken. Vul hiervoor dan het contactformulier in. Ik hoop je gauw te ontmoeten. Heb je leven lief, Linet